Airbus обмисля намаляване на производството на А380

11 прочитания

Airbus SE обмисля да намали производството на суперджъмбото А380, но още не е взел окончателно решение, каза главният изпълнителен директор на компанията Фабрис Брежие на 13 декември, цитиран от Ройтерс.

„Вярваме, че можем да произвеждаме този самолет по 6-7 на година“, каза Брежие след като в Сингапур кацна първият А380 на Singapore Airlines с новата конфигурация на кабината.

Emirates, които подписаха поръчка за 36 самолета на авиосалона в Дубай през ноември иска гаранции, че Airbus ще прави А380 в следващите 10г.

Един А380 за Emirates нарисува в небето на Европа гигантска коледна елха, показва Flightradar24.

Delta Базираната в Атланта Delta Airlines се очаква да поръча 100 монофюзелажни самолета от Airbus, съобщи CNN. Става дума за А320neo и сделката се оценява на 13 милиарда долара каталожна цена. Новите самолети ще сменят старите McDonnel Dugla MD-90, Boeing 757 и Airbus А320. Delta ще поръча двигатели от Pratt & Whitney за новите самолети. Смяна на ръководството на Airbus Дени Ранк, председателят на Airbus призна, че висшето ръководство на компанията ще трябва да се смени след разследванията за корупция, които разтърсиха водещия европейски производител. Пред Файненшъл таймс Ранк каза, че няма уточнен график на смените на мениджмънта.


Това е първият коментар след съобщенията за смени в ръководството преди заседанието на борда в четвъртък, когато ще се обсъдят плановете за приемниците на постовете на главния изпълнителен директор Том Ендерс и главния оперативен директор Фабрис Брежие.

Директорът на Airbus Том Ендерс обяви, че ще се оттегли след втория си мандат, който изтича през март 2019. Брежие се изненада от съобщенията, че напуска в началото на следващата година.

Натискът за промени в Airbus се усили, защото компанията трябва да докаже на антикорупционните власти, че изпълнява препоръките след обвиненията, че използва посредници, за да печели поръчки. Компанията е обект на разследване във Великобритания, Франция, Германия и Австрия.

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa може да отстъпи слотовете на Air Berlin
Следваща публикация
7,2% глобален ръст на пътническия трафик за октомври
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню