Норвегия отказа помощ на Norwegian

Норвегия отказа да добави още финансова помощ за лоукост авиокомпанията, която е в голямо затруднение и обяви това за „плесница”, която определя бъдещето й като „несигурно”, съобщи Ройтерс.

„Norwegian поиска икономическата помощ в милиарди и правителството прецени, че при тези обстоятелства не може да оправдае тези средства”, съобщи министърът на търговията и индустрията.

Третият по големина лоукост превозвач в Европа получи по-рано тази година 277 милиарда евро държавни гаранции.

Въпреки преструктурирането на финансите и дейността си, авиокомпанията продължи да иска още няколко пъти допълнителни средства, за да „изкара зимата”.

Всички 140 самолета на Norwegian бяха приземени през голяма част от първото тримесечие заради пандемията и загубите нараснаха четири пъти, след като възстановяването на полетите през лятото не се осъществи докрай.

Norwegian Air Shuttle може да падне жертва на глобалната криза в авиацията заради коронакризата и ограниченията на държавите за пътуване.

Авиокомпанията имаше проблеми и преди пандемията.

В Норвегия за нея работят 2300 души, които осигуряват много жизненоважни маршрути.

Ако не връща си навреме дълговете, надвишаващи активите и, някой от кредиторите или самата тя може да поиска от съдя обявяване в несъстоятелност.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook