AirBridgeCargo стартира въздушния мост на ваксините

0 прочитания

Авиокомпанията Air Bridge Cargo,  собственост на Volga-Dnepr Group изпълни първия полет за превоз на ваксини против Covid-19 от Пекин на 30 ноември 2020г. Доставката бе извършена по договор с американската UPS на борда на товарен Boeing 747.

Пратката от 6000 дози ваксина с тегло от 400 кг беше превозен в специален контейнер с контролирана температура под 2 градуса по Целзий.

Самият той бе поставен в стандартен AKE контейнер.

AirBridgeCargo създаде специален екип, натоварен с превоза на ваксини с Boeing 747-8 и 747-400 с три независимо контролирани температурни зони.

Доставките на ваксини се изпълняват с висок приоритет при товарене, под термоодеала и специален надзор в цялата верига.

Още през ноември Международната асоциация на авиокомпаниите, IATA, издаде насоки за превоз на ваксини – CEIV Pharma – в очакване на предстоящата световна логистична операция за доставка на ваксините против COVID-19, която може да продължи повече от година.

Редица пътнически авиокомпании също изразиха готовност да предоставят част от самолетите си за реализирането на доставките, като временно преоборудват пътническите кабини за транспорт на специални товари. Сред тях са Emirates, Cathay Pacific, KLM, Turkish Airlines и други.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing с оптимистични прогнози за карго пазара
Следваща публикация
Amazon Air започна операции от първата си европейска база в Лайпциг
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing спря работа в района на Сиатъл

Американският гигант в аерокосмическата индустрия обяви двуседмично спиране на производството в района на Сиатъл заради…

ЕК пак разследва заем за Alitalia

Европейската комисия ще разследва задълбочено държавния заем от 400 милиона евро за италианската авиокомпания Alitalia,…
Меню