AirBridgeCargo стартира въздушния мост на ваксините

36 прочитания

Авиокомпанията Air Bridge Cargo,  собственост на Volga-Dnepr Group изпълни първия полет за превоз на ваксини против Covid-19 от Пекин на 30 ноември 2020г. Доставката бе извършена по договор с американската UPS на борда на товарен Boeing 747.

Пратката от 6000 дози ваксина с тегло от 400 кг беше превозен в специален контейнер с контролирана температура под 2 градуса по Целзий.

Самият той бе поставен в стандартен AKE контейнер.

AirBridgeCargo създаде специален екип, натоварен с превоза на ваксини с Boeing 747-8 и 747-400 с три независимо контролирани температурни зони.

Доставките на ваксини се изпълняват с висок приоритет при товарене, под термоодеала и специален надзор в цялата верига.

Още през ноември Международната асоциация на авиокомпаниите, IATA, издаде насоки за превоз на ваксини – CEIV Pharma – в очакване на предстоящата световна логистична операция за доставка на ваксините против COVID-19, която може да продължи повече от година.

Редица пътнически авиокомпании също изразиха готовност да предоставят част от самолетите си за реализирането на доставките, като временно преоборудват пътническите кабини за транспорт на специални товари. Сред тях са Emirates, Cathay Pacific, KLM, Turkish Airlines и други.

Свързани теми

Предишна публикация
Rolls-Royce може да се върне при тяснофюзелажните самолети
Следваща публикация
Разногласие между Франция и Нидерландия за помощта за Air France-KLM
36 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Qatar Airways приземява 13 A350

/обновена 11 август 2021, 10:32/ Държавната катарска авиокомпания бе принудена от регулатора си да приземи…
Меню