Шефът на Air France-KLM против въглеродния данък

Air France/KLM е третата по големина авиокомпания /или група от авикомпании/ в света по брой превозени пътници.

Бен Смит, директор на Air-France-KLM каза, че въглеродният данък в самолетните билети може да се окаже непродуктивен. Това според него пречи на усилията на авиокомпаниите да се оборудват с по-икономични самолети, отделящи по-малко СО2.

Смит поднови критиките срешу френския данък върху самолетните билети, обявен миналата година, чиято цел е да набере средства за финансиране на по-чист транспорт. Финансирането би трябвало да се насочи към по-малко замърсяващи транспортни средства.

„Тези данъци спъват възможността да правим инвестиции”, каза Бен Смит по пред англо-американската преса в Париж, цитиран от BFMTV.

„Ако не печелим, няма да можем да купуваме нови самолети”.

„Обновяването на флота е ефективен и бърз начин да намалим въглеродния си отпечатък”, каза Смит като призна засиления натиск в последно време в тази посока, включително от всички 88000 служители в авиокомпанията.

В петък той каза, че след сливането на операциите по поддръжка и продажбата на билети, управлението на екипажите ще бъде една от областите, където може да се постигнат повече икономии.

„Имаме екипи, които работят по управлението на екипажите в двете компании. Дали работят така ефикасно и в такова сътрудничество, както биха могли? Бих казал, че не”, каза Бен Смит.

Air France KLM

Air France KLM

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.