Българската Compass Air Cargo ще удвои флота си от 737-800

423 прочитания

Докато регистрираната в България Compass Air Cargo очаква доставката на четвъртия си товарен Боинг 737-800SF, авиокомпанията твърди пред Cargo Facts, че в следващите две години ще удвои броя на тези самолети във флота си.

Четвъртият самолет е набор 2004-а с производствен номер 33800, първоначално доставен на Virgin Australia, а сега ще бъде първата повторна доставка от лизингодателя World Star Aviation. Машината трябва да се присъедини към флота до края на декември 2022.

Според авиокомпанията до края на следващата 2023-а към флота трябва да се присъединят поне още 3 самолета от типа, въпреки че слотовете и производствените линии за конверсия на тези самолети от пътнически в товарен вариант са силно натоварени и резервирани са над 24 месеца напред.

Първият 737-800SF на Компас Еър Карго

Compass Air Cargo, която бе създадена точно преди началото на пандемията с турски капитал, възнамерява да се сдобие и с първите регистрирани в България широкофюзелажни товарни самолети, като твърде вероятно е първи между тях да е един Боинг 747-400F, тъй като този модел към момента е най-достъпен на пазара. Намеренията на превозвача включват и Боинг 777-200F, от които към момента няма никакви налични машини. Тези самолети ще се използват за междуконтинентални полети, предимно до далечния изток и Китай.

Към момента авиокомпанията лети с 3 самолета по договор за логистичния гигант DHL, два от които са базирани в Лайпциг и един в Копенхаген.

Свързани теми

Следваща публикация
ГВА отне лиценза за въздушен превозвач на Tayaran Jet
423 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню