EasyJet обяви плановете си за самолетите на Air Berlin

easyJet at Varna airport 2017

EasyJet планира да интегрира активите си от Air Berlin и новата база на Берлин-Тегел в операциите си като прехвърли до 25 самолета A320 от мокър на сух лизинг през по-голямата част на 2018. Темповете на прехвърляне ще зависят от това колко бързо може да преконфигурира самолетите и да обучи екипажите, каза Ендрю Финдли, главен финансов директор на easyJet пред MRO Network на 1 декември.

Компанията едновременно ще наема и обучава екипажи и ще подготвя самолетите. До зимата на 2018 те ще бъдат напълно оперативни със собствени екипажи за отдаване на сух лизинг.

На 27 октомври авиокомпанията обяви, че придобива част от активите на обявилата несъстоятелност Air Berlin. Сделката включва 25 Airbus А320 и възможност за приемане на до 1000 пилоти и кабинен състав, както и слотове. Придобиването се очаква да приключи до края на 2017.

Авиокомпанията започва операции от базата си на летище Тегел в началото на януари. Постепенно ще увеличава състава до юли. Ще направи пауза през август до октомври, когато отново ще включи „пълно лятно разписание” и да приключи до ноември.

ЕasyJet ще похарчи около 135 милиона долара за обучение и трансформация на самолетите.

Финдли каза, че превозвачът наскоро е упражнил част от правото си да прехвърли част от доставките на А321neo за 2018. Първите шест А321neo ще получи през октомври догодина.

Снимка: Авиофорум

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *